• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat

Üdvözlöm!

2014 július 12.én meghalt az öcsém, akinek betegségéből kifolyólag gondnoka voltam. Van egy közös szülői ház, ami mára már az öcsém által lelakott ingatlan. Ami fele az öcsém, míg a másik fele az én nevemen van. Mivel gondnoka voltam, így végrendeletet nem állt módomban csináltatni. Ez mellett van egy nagyobb értékű ingatlan is, amiből a volt feleség erőszakos módon kitúrta, és ezért lakott a közös ingatlanunkban. Ezért az eladás sem volt lehetséges. A nagyobb ingatlant a gyerekei örökölték meg. ( akik 25 éve nem is beszéltek vele ) Mivel ezt a házat megörökölték, ill. hogy én viseltem gondját 18 éven keresztül, ezért a lelakott ingatlan 1/2 részéről, azaz az öcsém nevén lévő részről lemondtak a gyerekek, ügyvéd előtt aláírták az öröklésről lemondó nyilatkozatot.

Hagyatéki felvétel készült a batéi önkormányzatnál, amit én indítottam el bemutatva a lemondó nyilatkozatot. Tegnap szerettük volna megtudni, h ezt az ingatlant milyen értékben vették fel. Fél tulajdonos révén azt a választ kaptam, hogy az öcsém fiával megbeszélték már, és nekem ehhez semmi közöm. Semmiről nem tájékoztattak. Esetleg, 4000 Ft-ért megtudhatom.

Érdeklődöm, hogy ez jogos-e?  Ha esetleg nem, hova/kihez fordulhatok?

2013 novemberétől szinte minden nap ambuláns vizsgálatokra járt, vele együtt kísérőként a feleségem is. Közben műtéte is volt. Daganatot állapítottak meg nála, ami sugár kezelést igényelt napi rendszerességgel, ezért elrendeztük a kórházi felvételét.  Ott rendszeresen a feleségem látogatta. Kérdésem még az lenne, hogy ilyen esetben a semmiféle juttatás nem jár a gyerekek részéről feleségem számára?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel:

Kovács József

(120 pont) által a(z) Öröklési jog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tsiztelt Érdeklődő!

A kérdés megválaszolására bővebb infomrációra lenne szükség. A 4000 forint illeték kifizetése az iratok megismerése végett ajánlott, majd ezt követően az abban foglaltak el nem fogadása esetén javasolt ügyvédhez fordulni. A halál előtt az elhunytra költött összegeket - számla ellenében - hitelezői igényként lehet érvényesíteni a hagyatéki tárgyaláson.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
(11,3e pont) által
...