• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tiszteletem!

2 éve ismertem meg a páromat,az anyukájával lakott,laktunk egy "fedél felett",tavaly megesküdtünk,és másik házba költöztünk,vagyis egy udvarban egy kisebb házba,mert anyós ragaszkodik a nagyobb,több szobás házra,mert ezt Ő,és a volt apósom(sajnos már több éve nem él,nem is ismertem,ismerhettem meg)építette,rendezte be stb.Azt a kisebb házat is anyós,anyósék építették anno a párom mamájának,az anyós szüleinek.Mi most abban lakunk,mert,hogy az a miénk,Ő nem bánja mit-hogy csinálunk vele stb.sőt szerintem azt sem érdelki,hogy nekünk mi a jó,stb.Tavaly egy éve,hogy anyósomhoz odaköltözött az élettársa,kb. fél éve,hogy hivatalosan is bejelentett,hogy az élettárs ott lakik.(lakcímkártyán is szerepel,és a levelei is ide jönnek).Kisebb felújítást csinálnak a házban pl.: festés,új bútort vettek,és állítólag akarnak még venni.

Kérdezném,hogy Ő,mint élettrás mire jogosult a vagyonosodásra???Lehet-e Övé ház,házak,ha anyóssal valami olyan történne,vagy netalántán már nem lenne köztünk???

Előre is köszönöm a választ,válaszokat!!!

Mert az én véleményem,hogy anyósnak a legközelebbi hozzátartozójáé minden,vagyis a fiáé(egyetlen gyermeke),és ha netalántán gyermekeink lennének,akkor meg minket,mint családé a jogosultság.

Szerintem ez az élettársa csak a ház(vagyon) végett van az anyósommal,mert se háza,se értéke...csak két családja( 2 volt felesége,elvált, egy-egy fia,és 4 unokája).

Fontos volna a válasz a továbblépéshez!!

Tisztelettel,és üdvözlettel:

Tímea.
(120 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Érdeklődő!

A hatályos jogszabályok értelmében törvényes öröklés esetén csak a leszármazók, illetve a házastárs örököl. Így amennyiben csak élettársról van szó, ameddig ez a helyzet nem változik legfeljebb végintézkedés esetén válhat örökössé.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
(11,3e pont) által
...