• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat

Kedves Jogi Kérdések!

Mit tehetek az alábbi esetben?

Albérletben lakok.Gázszivárgás miatt a szolgáltató az egész lakótömbben kikapcsolta a gázt, kb egy hónap, mire kicserélik az összes gázvezetéket.Meleg víz nincs, fűtés nincs, főzni nem lehet.A minden ügyet én intéztem(szerelő beengedése, a lakáshoz rohani reggel 7 re 8 ra ez kiesés volt a munkából sokszór több órákat várni a szerelőre ) de nem a tulajdonoson múlik, hogy mikorra lesz gáz természetesen .Megemelkedtek a költségeim, máshová járuok fürdeni, étel beszerzés máshoz költöztünk az 3 nap után és sok kényelmetlenséggel jár egyébként is ez a helyzet valakinél nyomorogni egy hónapig.Se kaja, se meleg, igy nem lehetett otthon lenni rendesen élni. Ezek után az lett megbeszélve 3 hét után hogy ha sokat húzódik még az ügy egy hónapot elenged nyilván mivel nem voltak lakhatóak a körülmények.Rá egy hétre megoldotta a Gázművek a problémát. Viszont a tulaj meg követeli a havi bérleti díjat. Pont egyhónapig nem tudtam ott lenni normáknak nem megfelő körülmények voltak.

Van esetleg valami jogi kérdés ezügyben amire hivatkohatnék hogy ne kelljen fizetnem?

Válaszát várom és elöre is köszönöm sokat segítene

Üdv Barbi

(120 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Érdeklődő!

Tekintettel arra, hogy jelen esetben nem a bérbe adó követett el kötelezettségszegést, a lakbért jogosan követeli. Ugyanakkor megfontolandó a felmerült károk megtéríttetése a kárt okozó gázszolgáltató felől.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
(11,3e pont) által
...