• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt JogiKerdesek.hu!

 

Szeretném publikálni a szakdolgozatomat, ami tanulási zavarokkal küzdő hírességekről szól. A szakdolgozatomat olvasmányosabbá alakítottam át, és számos könyvet felhasználtam forrásként az adatgyűjtés során. A napokban azonban felötlött bennem, hogy sok önéletrajzi könyvből, ami magyarul is megjelent, idéztem. A könyvek elején feltüntetik, hogy minden jog fenntartva, a könyv bármely részletének közléséhez a kiadó előzetes hozzájárulása szükséges. A szó szerinti idézeteket ezért kihúztam, átjavítottam, de a hivatkozásokat természetesen meghagytam, hogy az információ honnan származik. Az egyik könyvben viszont azt is olvastam, hogy "Bárminemű felhasználásához" a kiadó előzetes írásbeli hozzájárulása szükséges! Ezek szerint nemcsak nem idézhetek szó szerint a kiadványból, de forrásnak sem használhatom? Ez alatt Agatha Christie Életem című önéletrajzi regényét értem például, ahonnan információkat gyűjtöttem, de a kiadványból szó szerint nem idéztem.
(130 pont) által a(z) Jogi könyvek, kiadók kategóriában

1 válasz

+1 szavazat
Tisztelt Érdeklődő!

A szerzői jogi szabályozás értelmében a mű részletét - az átvevő mű jellege és célja által indokolt terjedelemben és az eredetihez híven - a forrás, valamint az ott megjelölt szerző megnevezésével bárki idézheti. Ennek megfelelően rövid idézeteket és forrásmegjelölést is alkalmazhat külön hozzájárulás nélkül.

Üdvözlettel:

 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.
(11,3e pont) által
...