• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Szakértő
Nyolc évi munkaviszony után veszitettem
El  munkahelyem. Igazság szerint nekem lett elegem abból, ami ott folyt ..és nem áltam munkába ..Munkáltatóm felmondott nekem ..kérdésem az lenne, ilyen esetben jár végkielégítés ? Ez már kb két hónapja történt és azóta sem kaptam semmilyen papírt a cegtol ,csak a
Kollégák értesítettek,hogy kör emailt kaptak arrol, hogy felmondtak nekem. .
köszönöm a segítséget
Üdvözlettel
B. Krisztina
(120 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Érdeklődő!

 
A hatályos jogszabályok értelmében akkor jár a munkaviszony alapján végkielégítés, ha annak megszüntetésekor a felmondás indoka nem a munkavállaló munkaviszonnyal kapcsolatos magatartása vagy az egészségi okkal összefüggő képessége. Ugyanakkor a munkaviszony megszüntetésével kapcsolatos iratokat legkésőbb az utolsó munkában töltött naptól számított ötödik munkanapon meg kellett volna kapni, így e tekintetben munkáltatója törvényellenesen járt el.
 
Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.

 

(11,3e pont) által
...