• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Ügyvéd Nő/Úr!

Szeretném megtudni,hogy hány év együttélés után örököl az új házastársam a húsz évvel ezelőtt megszerzett különvagyonomból?Két éve vagyunk házasok,jelenleg nála lakunk.

Válaszukat köszönöm!
(150 pont) által a(z) Öröklési jog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Érdeklődő!
 
A Polgári törvénykönyv szerint az örökhagyó házastársát a leszármazó örökös mellett megilleti a holtig tartó haszonélvezeti jog az örökhagyóval közösen lakott lakáson és a hozzá tartozó berendezési és felszerelési tárgyakon; és egy gyermekrész a hagyaték többi részéből. Ennek megfelelően függetlenül attól, hogy az adott vagyontárgy külön- vagy közös vagyont képezett a házasság során, amennyiben az örökhagyó tulajdonát képezte annak halálakor, vagyis a hagyaték része, úgy arra a fentiek szerinti jogosultságok illetik a házastársat.
 
Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.

 

(11,3e pont) által
...