• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Címzett!

Kihez lehet fordulni abban az esetben, ha egy villamos vágány építés miatt a lakótelepünket olyan változások érintik a tervek szerint (amelyekről nem egyeztettek a lakókkal), amelyek ellehetelenítik a lakótelep autóval való megközelítését, továbbá a zajterhelés, légyzennyezettség is jelentős mértékben megnőtt. A tervezett lakótelepre való bejutás sokkal balesetveszélyesebb, mint a korábbi, emlyet több éven át használhattunk. Sajnos semmilyen tájékoztatást információt nem ad sem az Önkormányzat, sem a BKK, sem a kivitelezők, ahol panasszal, kifogással élhetnénk, csak ígérgetnek hogy majd egyeztetnek a lakókkak, de már hónapok óta nem történik semmi, sőt csak romlik a helyzet.

Ilyen esetben ki, kik azok az illetékes szervek, amelyek felül tudják vizsgálni a terveket, illetve a lakosok érdekeit is figyelembe veszik, vagy miylen ügyvédi irodák foglalkozank ilyen esetekkel?

Válaszukat előre is köszönöm!

 

Üdvözlettel: János
(130 pont) által a(z) Egyéb jogi kérdések kategóriában

1 válasz

+1 szavazat
Tisztelt Érdeklődő!
 
Az épített környezet alakítása és védelme az erről szóló jogszabály értelmében a helyi önkormányzat feladata, ennek értelmében javasolt oda fordulni. Amennyiben a tájékoztatást az önkormányzat megtagadja, úgy lehetőség van annak megtámadására az illetékes Kormányhivatal előtt.
 
Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.

 

(11,3e pont) által
...