• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Érdeklődnék,egy falusi családi ház melyre telephely engedély van,őstermelői igazolvánnyal rendelkezem,tarthatom-e a traktort az udvaron illetve meghibásodás esetén hétköznap javíthatom-e(ez zajjal jár) mert a szomszéd feljelentett csendháborítás miatt és az önkormányzat csak szóban javasolta hogy tegyem át a kert végébe a szomszéd miatt a szerelő műhelyt de ez sok költséggel járna amit nem tudok megtenni. Az országos csendrendelet érvényes a falura.Számíthatok bírságra,illetve kötelezhet engem a hivatal erre ?Földműveléssel foglalkozom, ez a meg élhetésem, már több mint 20éve.

Gyors válaszát is előre köszönöm.

Tisztelettel:kétségbe esett gazda
(120 pont) által a(z) Polgári jog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Érdeklődő!

 
A szabálysértési törvény értelmében aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el. Ez szabálysértési bírsággal büntethető, melynek mértékét önkormányzati rendeletben szokás meghatározni. Ennek megfelelően javasolt a nagyobb zajjal járó szerelési munkáltatokat munkaidőben, illetőleg a szomszéd tájékoztatása mellett végezni. Amennyiben ugyanis a zaj okozása nem indokolatlan, úgy az a jogszabály szövege szerint megengedett.
 
Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.

 

(11,3e pont) által
...