• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Ügyvédi Iroda!

Párom kisfiának elhelyezésével kapcsolatban lenne kérdésünk.

A kisfiú jelenleg velünk él Ausztriában, egy éve lett meg a gyerekelhelyezésben az ítélet. Mindketten magyar állampolgárok vagyunk, Ausztriában élünk és dolgozunk. A végzés több oldalon keresztül leírja, hogy mikor kell vinnünk a kisfiút az anyjához, Magyarországra, valamint, hogy az édesanya mikor jöhet érte, és hogy havonta 5000 Ft gyerektartást kell fizetnie.

Idén áprilisban az anyuka elköltözött (állítólag Kanadába ment meglátogatni a legnagyobb gyerekét) a Magyarországi önkormányzati bérelt lakását visszaadta. A gyerekkel azóta csak telefonon illetve skypon beszélt, de ez az utóbbi hetekben megszakadt, mivel a gyerek nem hajlandó beszélni vele.

Kérdésünk az lenne, hogy ilyenkor van-e tennivalónk, gyámügyön be kell-e jelenteni, hogy nem tudjuk hova vinni a gyereket, mert az anyja külföldre távozott? Változtatnak a láthatáson? A kisfiú most 7 és fél éves, vagyis amíg nagykorú lesz még várható több felvonás az ügyben... A havi 5000 Ft-os tartásdíjról nem is beszélek, mert azt mindenki tudja, hogy mire elég, és mivel az anyuka leélte az élete 44 évét munka nélkül, nem gondolom, hogy most áll neki dolgozni.

Válaszát előre is köszönöm!
(180 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

+1 szavazat
 
Legjobb válasz

Tisztelt Érdeklődő!

 
A kapcsolattartás egy jogosultság a szülők részéről, mellyel nem kötelező élni. Amennyiben a gyermek anyja nem kívánja látogatni gyermekét, úgy azt szabadon megteheti, ezzel kapcsolatban nincs szükség sem hatóságok értesítésére, sem az ítélet megváltoztatására. Amennyiben a gyermek anyja élni kíván jogával, jelentkezni fog, addig nem kell tenniük semmit az ügyben. Mindemellett a tartásdíj fizetési kötelezettsége fennáll, így az kikényszeríthető jogi eszközökkel függetlenül attól, hogy a kapcsolattartás fennáll-e a rokonok között.
 
Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.

 

(11,3e pont) által
által kiválasztott
...