• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Elnézést kérek , hogy ismeretlenül Önhöz fordulok , de tanácstalan vagyok és az interneten találtam az Ön címét .
Ausztriában élek és dolgozom , mivel nem sok szabad időm van ezért az interneten vásárolok illetve ott próbálom beszerezni ami szükséges számomra .
Így történt , hogy kinéztem egy autót magamnak ami nagyin nagyon jó vételnek tűnt , fel is vettem a kapcsolatot az eladóval ami email keresztül történt . 
A lényeg az hogy becsapás áldozata lettem . Az illető finn országban élő osztrák polgárnak adta ki magát és eladásra kínálta Golf típusú szgk - ját . Az autót úgy akarta eladni , hogy egy szállító céget bíz meg vele és a cég veszi fel velem a kapcsolatot . a cég fel is vette a kapcsolatot velem és dokumentációval igazoltan (amit mellékelek ) regisztrált engem , mint vevőt . A cégnek utána néztem , valós szállító cégnek van bejegyezve . korrektnek tűnt a dolog .
A levelük szerint   (ami nagyon hivatalos volt ) a vételár felét egy bizonyos bankszámlára kellett átutalnom amit én meg is tettem .
Azt ígérték az utalás után azonnal megkezdik a szállítást , mivel ilyen tranzakciót még soha nem csináltam így elfogadtam a feltételeiket .Mondanom sem kell ,hogy semmilyen szállítás nem kezdődött el és csak az a pár email és dokumentáció maradt meg bizonyítékként. 
Egyszerű a kérdésem , mit tegyek , vagy mit tehetek ? Nagyon nevetségesnek érzem magam és egyben teljesen védtelennek az ilyen csalások ellen  .
Csatolom ami megmaradt az "üzletből".
Várom válaszát és ne vegye tolakodásnak levelem :
Üdvözlettel :
(120 pont) által a(z) Egyéb jogi kérdések kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Érdeklődő!

 
Ha jól értettük levelét, akkor jelen esetben Finnország (az eladó székhelye szerinti állam) és Ausztria (a vevő lakhelye szerinti állam) jogrendszere közül kell valamelyiket alkalmazni, mivel Magyarország nem érintette az ügyletben. Ennek megfelelően javasoljuk egy helyben lakó jogász segítségének igénybevételét, mivel az alkalmazandó jogrendszert a helyi jogszabályok szokták ilyen esetben szabályozni.
 
Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.

 

(11,3e pont) által
...