• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat

Kedves jogikerdesek csapata,

munkavallalasi vizumot szeretnek kerni Ausztraliaba a parommal aki Angol allampolgar (jelenleg Angliaban elunk). A vizumhoz igazolnunk kell, hogy mar legalab egy eve egyutt elunk. Az igazolas egyik modja, hogy ismerosoktol, csaladtagoktol kerunk "Statutory Declaration"-t (az Angol-Magyar szotarban "eskü helyetti kijelentés"-kent talaltam meg, nem tudom mennyire pontos), amit itt Angliaban ugyved jelenleteben kell alairni, akkor hiteles. Mivel Edesanyam Magyarorszagon el ezert neki a Magyar jogszabajnak megfeleloen kell hitelesitenie az "eskü helyetti kijelentést".

Az elso kerdesem, hogy 2 tanu alairasa, cim, szem.ig. szam eleg, vagy Magyarorszagon is ugyved jelenleteben kell alairni?

A masodik kerdesem, hogy melyik torveny illetve jogszabaj foglalja magaban a hitelesites szabajat? (Ezt is fel kell tuntetni a "kijelentesben").

Segitseguket elore is koszonom,

Tisztelettel

Furedi Daniel

(160 pont) által a(z) Közigazgatási jog kategóriában

1 válasz

+1 szavazat
 
Legjobb válasz

Tisztelt Érdeklődő!

 
Tekintettel arra, hogy egy másik ország hatóságainak van szüksége a kérdéses dokumentumra, az erre vonatkozó szabályokat az ottani jogszabályok határozzák meg. Magyarországon általában a külföldről származó iratok elfogadásához közjegyzői vagy diplomáciai felülhitelesítésre van szükség, de ez csak a magyar hatóságok elfogadásához szükséges. Javasolt utánakérdezni a dokumentumok formai követelményeinek az ausztrál hatóságoknál.
 
Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.

 

(11,3e pont) által
által kiválasztott
Egyertelmu, vilagos valasz. Koszonom szepen

Tiszteletel

Furedi Daniel
...