• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Jogikerdesek!

Egy Pénz és értékszállítócégnél dolgozom mint FEGYVERES ÉRTÉKSZÁLLÍTÓ (még a próbaidőm töltöm)

A faladataim közé tartozik, hogy ATM bankautomatákat töltsük/űrítsük, azonban ez a legtöbb esetben helyben kézpénzel történik, tehát helyben egyedül biztósítás nélkül,kézzel rakunk át milliókat az automaták megfelelő rekeszeibe! Múlthéten egyik feletesem megkérdezte rendelkezem e KÉZPÉNZKEZELŐI vizsgával/képesítésel, mert elmondása szerint a helyben történő kézpénz betöltésével Kézpénzt kezel amihez szükséges lenne az allábi képesítés, azonban egy másik feletesem helyben közbe vágott miszerint ha a képesítés nélkül helyben rakom át a kézpénzt azzal Bűncselekményt követek el.

1;Szeretném megtudni tehát, hogy ha helyben kézpénz formájában töltöm fel az automatákat, az említet képesítés nülkül akor ténylegese bűncselekményt vagy szabálysértést követek e el?

2; Ha ez bűncselekmény avagy szabálysértésnek számít megtagadjatom e a feladat végrehajtását lévén törvénysértés követek el/ a minkáltató törvény sértésre utasít!

3; HA még is elbocsátanának az említet okok miatt az szabályos e? Ellenkező esetben mivel tudnám bizonyítani hogy ez az elbocsátás tényleges oka?

+1 Szeretném megtudni egyátalán lehetséges e továbbá nincs e rá valamilyen előírás ara hogy egyedül töltsek egy bankautomatát, pontosabban én az ATM elött térdelek a töltés allat hátam mögé nem láttok azonban ez sok esetben bevásárlóközpontok és plázák nyílt területe elött történik tehát akár több száz/ezer embert elsétálhat mögöttem amire figyelni nem tudok tehát nagyobb esélye van egy támadásnak! Egy másik pénzszállító cég ezt mindig két emberell végezteti mígy az egyik tölt addig a másik neki háttal a vásárlokat/ esetleges támadokat figyeli így a töltést végző is biztonságban van! Tehát ha ezt egydül végzem háttal az esetleges támadonak az szabályos e egyátalán?

Megtsiztelő idejüket és válaszukat előre is köszönöm!
(120 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat
Tisztelt Érdeklődő!
 
Amennyiben munkája során pénzt kezel, úgy rendelkeznie kell vagyonőri képesítéssel, melynek hiányában munkáltatója nem is alkalmazhatná. Emellett munkáltatójánál lennie kell pénzkezelési szabályzatnak is. Amennyiben ez nincs meg, úgy a munkaviszony módosítását vagy megszüntetését kell kezdeményezni. Ugyanakkor magával a pénzkezeléssel ilyen esetben még nem követ el bűncselekményt, csak akkor, ha abból kár származik. 
 
Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.

 

(11,3e pont) által
...