• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
A Budapest Banknál lévő gépjármű hitelünket, mely 2005. decemberétől indult és 2013. decemberében járt le (1évvel meghosszabította a bank a futamidőt, így 7 évből 8 év lett), rendeztük 4 hónapja, a felvett hitel 2,1 millió forint, a visszafizetett összeg 5 millió forint volt. Az utolsó törlesztőrészlet a kezdőrészlet 8szorosára emelkedett, írásban jeleztem a bank felé, hogy a követelésüket nem ismerem el, csak azért fizetem ki őket, hogy ne kerüljek KHR listára, mert így kizárnám magam a folyamatban lévő páyázataink finanszírozásából, de hangsúlyozottan nem értek egyet az elszámolásukkal és jogi útra fogom terelni az ügyet.

Most, hogy a parlament meghozta az ügyhöz kapcsolódóan a törvényeket és őszre folytatni fogja a törvénykezést, mit javasolnak mit csináljunk?

1. Várjunk türelemmel a banki visszafizetésre?

2. Pereljük a bankot?

Válaszukat, tanácsukat köszönve!

Gyula

1 Answer

0 értékelés

Tisztelt Érdeklődő!

 
Jelenleg bírói gyakorlat van a kérdés rendezésére, mely alapján fog születni a természetes személyek hiteleit szabályozó törvény. Tekintettel arra, hogy utóbbi peres eljárás nélküli megoldást szolgál, csak sürgős esetben ajánlott a polgári per megindítása a jogszabály hatálybalépését megelőzően.
 
Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.

 

...