• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
A volt munkáltatóm nem fizette ki a munkabéremet, ezért peres eljárást indítottam ellene. Az eljárást követően a bíróság végzésben megállapította, hogy a munkáltatónak fizetnie kell. Az eltelt időre tekintettel a bíróság döntése már jogerőre emelkedett.

Mit kell tennem a továbbiakban? Kihez milyen megkereséssel kell fordulnom, hogy a bérgarancia alapból hozzájussak a ki nem fizetett béremhez? A cégnyilvántartás alapján a cég még nem szünt meg, de olyannyira passzívan álltak mindenhez, hogy egyetlen tárgyaláson sem jelentek meg.

Kérem szíveskedjenek segíteni, hogy jogerős bírósági végzést követően milyen sorrendben és kihez kell fordulnom, vagy a bíróság megteszi esetleg helyettem?

Köszönöm a válaszukat!
(120 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Érdeklődő!

 
Ez esetben végrehajtási eljárást kell indítani az ítéletben szereplő összegre nézve. Ezt megteheti bármelyik közjegyzőnél. A végrehajtás alapján a végrehajtó banki letiltás vagy ingó lefoglalás és értékesítés útján fogja behajtani a követelt összeget és megfizetni az Ön részére.
 
Üdvözlettel:
 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.

 

(11,3e pont) által
...