• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Az ügyem a következő:

a tulajdonomban volt egy gyep, legelő megnevezésű ingatlan, melyet a testvérem aláhamisított a nevemben eladóként, így ő szerezte meg az ingatlanomat, mint vevő. Ez 2000-ben volt. Majd belterületbe vonta és háztelkeket alakított ki belőle, melyeket eladott különböző veveőknek, így összesen kb. 30 millió forintot keresett rajta. a hamis adásvételi szerződésben 50.000,-Ft-ot jelöltek meg vételárként a gyepre, melyet hamisítással tőlem megszerzett.

Ilyen esetben mit követelhetek rajta? A gyep akkori értéket vagy azt a vagyoni előnyt, amit az általa kialkított háztelek eladásából szerzett, vagyis a 30 millió forintot? Mennyi az elévülési ideje a követelésemnek?

Köszönöm válaszukat.
(120 pont) által a(z) Ingatlanjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Érdeklődő!

 
A hatályos jogszabályok alapján az elévülési idő öt év. Amennyiben e tényről azonban eddig nem szerzett tudomás menthető okból, úgy a tudomásszerzéstől számított egy éven belül továbbra is jogosult megtámadni az adásvételi szerződést. Tekintettel arra, hogy az eredeti állapot nem állítható helyre, úgy a testvére hasznát követelheti az adásvételi szerződés érvénytelenné nyilvánítása esetére.
 
Üdvözlettel:
 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.

 

(11,3e pont) által
...