• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Üdvözletem .Párommal 2,5 éve élek együtt most várjuk közös babánkat.A volt feleséggel elég nehéz kijönni. 3 közös gyermekük van.Párom 5 éve vált el azóta rendszeresen fizeti a gyerektartást havi 30000 ezer Ft.Vásároltak egy lakást hitelre amin a párom az adós a volt feleség az adóstárs és a párom és az öccse nevén lévő pesti lakás a fedezet.Vállás után a párom 1 évig fizette még a hitelet de mivel munkája megváltozott nem tudta tovább fizetni.A volt feleség átválalta a hitel fizetését mivel vállás óta ő és a gyerekek tartozkodnak életvitel szerűen a házban.(párom pedig albérletben).Most a párom testvére el akarja adni a lakást de a bank csak úgy hajlandó levenni a jelzálogot ha végtörlesztenek.(a volt feleség több mint 1 éve nem fizeti a hitelt!!!)Minden féle képpen bukni akarja a házat .Párom hajlandó lenne lemondani mindenről és a volt feleség nevére iratni mindent.A saját örökségét 3.000000 ft-ot adna oda,hogy a gyerekei ne kerüljenek utcára.Az lenne a feltétele,hogy ezért a volt feleség 10 évig ne követeljen gyerektartást hanem annak jogán vegye át. A gyerekek 17-12-9 évesek.Így a volt feleség kapna egy tehermentes házat.lehetőség van-e erre?Átadható-e így a gyerektartás(azért 10év mert a nagy már csak 2 évig tanul és úgy tudjuk,hogy már a születendő baba is számít ja és a páromnak 6 órás bejelentettt munkahelye van )köszönöm válaszát .Rita
(120 pont) által a(z) Családjog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Érdeklődő!

 
Gyerektartás csak a párja és volt felesége közös gyermeke után jár, bírói ítéletben meghatározott összeggel (amelyik gyermekről nem szól ítélet, az után tartást sem kell fizetni). A megállapodás ugyanakkor lehetséges, a hatályos jogszabályok szerint ugyanis a szülők megállapodhatnak abban is, hogy a gyermekétől különélő szülő a tartási kötelezettségének megfelelő vagyontárgy vagy pénzösszeg egyszeri juttatásával tesz eleget. A megállapodás akkor érvényes, ha abban meghatározzák azt az időszakot, amelynek tartamára a juttatás a tartást fedezi, és azt a gyámhatóság vagy perbeli egyezség esetén a bíróság jóváhagyja.
 
Üdvözlettel:
 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.

 

(11,3e pont) által
...