• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 értékelés
Tisztelt Jogi Csapat!

Szeretném a segítségüket kérni, mivel nem találtam sehol arra vonatkozó részt, hogy a sztárok, hírességek tulajdonnevei jogdíjkötelesek-e, mint mondjuk egy fotó?

Egy példával szemléltetném: a foci VB alatt mondjuk "i love Christiano Ronaldo" feliratú pólót szeretnék árulni, akkor ezt megtehetem jogdíj, vagy egyéb fizetési kötelezettség nélkül?

Köszönettel:

Juhász Dániel

1 Answer

0 értékelés

Tisztelt Érdeklődő!

 
A Ptk. névviseléshez való joga után a felvett nevek is azonos védelemben részesülnek a valódi nevekkel. Ez esetben az adott személyt megilleti a becsülethez és jó hírnévhez való jog. Amennyiben a felhasználás nem becsületsértő vagy sérti a személy hírnevét, úgy az használható. Ez alól kivételt jelent a védjegyként bejelentett nevek használata, ez esetben ugyanis jogdíjat kell fizetni a használat után.
 
Üdvözlettel:
 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.

 

...