• Regisztráció
Jogi kérdések honlapja. Az oldalon joggal kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel minden témában.

Ha jogi segítséget kérsz, ne habozz, tedd fel a kérdésed és hamarosan választ kapsz!
0 szavazat
Tisztelt Cim! A következő kérdésre szeretnék választ kapni Önöktől. 20014-től 50 % óraszám- csökkentéssel történő munkavégzésre kértem lehetőséget a munkáltatómtól, NKt 2011. évi CXC 65§ (7) alapján, amit meg is kaptam. A munkáltatóm úgy értelmezte, hogy a nyugdijazásomig igy fogok dolgozni, én viszont szeretném ez év szeptemberétől, vagy 2015. januárjától visszaállittatni az eredeti teljes munkaidős állapotot. Lehetséges-e ezt kérnem, és mik a fetételei?

(Annak idején csak a "-tól" dátumról tötént megállapodás, hogy meddig, arról nem.) Kérdezném még, hogy ha a portfólióm feltöltése miatt jogosulttá válnék a Pedagógus II. fokozatra, igy, részmunkaidősként is megkaphatom-e?
(120 pont) által a(z) Munkajog kategóriában

1 válasz

0 szavazat

Tisztelt Érdeklődő!

 
Tekintettel arra, hogy a jogszabály mindössze választásról szól ("választása szerint"), az többféleképpen értelmezhető. Elviekben ez nem akadályozhatja meg abban, hogy visszatérjen a régi rendszerbe. Továbbá mivel a besorolás nem teljes munkaidőhöz kötött, a Pedagógus II. fokozatot meg kell kapnia ily módon is.
 
Üdvözlettel:
 

a PROKATOR-NET jogi csapata

 

Tájékoztatjuk, hogy a honlapon elérhető tartalmak és információk nem minősülnek sem jogi, sem egyéb tanácsadásnak, sem ajánlattételnek, sem pedig ajánlattételre való felhívásnak. A tájékoztatást a rendelkezésre álló információk alapján adtuk, azért felelősséget sem a szolgáltató, de a partner válaszadó nem vállal.

 

(11,3e pont) által
...